Blog

Betydningen av akustikk

Hvorfor er akustikk viktig?

Kombinasjonen høyttaler og rom er den viktigste faktoren for et godt lydmessig resultat. Med mange høyttalere så kommer nærmere 80% av lyden man hører i sitteposisjonen fra de reflekterte flatene i rommet. Den reflekterte lyden bidrar til forandringer av områder som:

-Tonalitet
-Klarhet og tydelighet
-Lokalisering av instrumenter og stemmer

I tillegg skaper både små og litt større rom problemer i bassområdet i form av både topper, kanselleringer og såkalt ringing i tidsdomenet. Det finnes flere måter å angripe disse problemene på og lyd & akustikk selger ulike produkter som tar hånd om dette på en svært god måte.

Vi i lyd & akustikk ønsker at lytteren skal få utnyttet kapasiteten i anlegget/studioet og at rommet ikke skal være en ødeleggende faktor. Et godt rom skal både ha liv og friskhet, men samtidig ha kontroll på det som bidrar negativt. Les mer her om akustikk til hifi, hjemmekino og studioer. Trykk her for informasjon om våre akustiske produkter.